Onsdaxgolf finalen

idag spelades förmodligen den mest prestigefyllda tävlingen av alla som spelas på Svegs GK.

först lirade vi 9 hål på 18 spelare för att bena ut top 10 som gick vidare mot shot out spelet på sista 9 hålen.

resultatlista finner ni här för första 9 hålen.

Där 5 stycken av 18 spelade på sitt hcp eller bättre

men tillslut skulle det bara vara 2 stycken som gör upp om vinsten.

på hål 17 blir det så jämnt mellan Maggan Ohlin och Mikael Hillborg att båda hålar ut och de får avgöras i en putt tävling som emellan. 1 slag närmast eller i hål går vidare.

Mikael puttar och lägger bollen dryga 2.5 meter från hålet sen är det Maggans tur som med knappa halvmetern rullar förbi Mikaels boll och Maggan går vidare till final hålet som skulle spelas mot Fredrik Jonasson.

Förutsättningarna på hål 18, Fredrik har 5 slag Maggan har 6 slag

Båda gör ett bra utslag. På Fredriks andra slag duffar han och bollen går 15 talet meter, Maggan gör ett bra andra slag och börjar få vittring. Fredrik får på ett bra tredje slag som lägger sig strax höger om green.

Maggan ska slå sitt tredje slag och gör en attack och försöker gå mot green men bollen går rätt in i en björk och stannar i den lilla skogsdelen, Maggan slår ett säkert fjärdeslag ut på fairway för att sen spela sitt femte slag in mot green, den flyger studsar och studsar igen rullar med bra fart upp och lägger sig i överkant på green.

Fredrik chippar in sitt fjärde slag och får bollen att stanna inom 2 meter från flagg.

Maggan har sitt sista slag och en chip kvar. Uppskattningsvis 8 meter,

Maggan slår chippen den lyfter, studsar en gång, engång till och med en lätt nedförslut så rullar bollen förbi flaggan närmar sig Fredriks markering rullar förbi hans markering och det är klart.

Fredrik Jonasson försvarar sin titel från förra året och vinner även detta år.

  1. Fredrik Jonasson
  2. Maggan Ohlin
  3. Mikael Hillborg
  4. Mikael Jonsson

Tack alla som spelat alla onsdaxronderna samt deltagit i finalen. Det blev en kylig morgon som sen ändrade förhållandena till en grymt najs höstdag.